eRoute71

Sønnico bygger ladekorridor Trondheim - Nordkapp sammen med Bellona og Salto 

I løpet av den siste uka er åtte ladestasjoner installert mellom Trondheim og Nordkapp. - Nå er vi lei av å sitte i møter og snakke om infrastruktur, vi vet hva som trengs, så nå bare gjør vi det, sier Bellona-leder og elbilentusiast Frederic Hauge.
 
Antallet ladestasjoner her til lands begynner å vokse, men foreløpig har det vært veldig sparsomt nord for Trøndelag. Allerede i fjor sommer etablerte Tesla superhurtigladere i Sør-Norge mellom de store byene. Den siste uken har Bellona i samarbeid med elektrokonsernet Sønnico og Salto Ladestasjoner kjørt fra Trondheim til Honningsvåg i en Tesla og installert ladestasjoner langs veien.
 
- Ladestasjoner med Type 2-uttak kan lade alle moderne elbiler. De er forholdsvis rimelige å etablere og gir sikker og bekvem lading på inntil 22kW, sier Hedda Heyerdahl i Salto Ladestasjoner AS.  - Vi oppfordrer alle næringsdrivende langs landeveien til å etablere slike stasjoner og dermed gjøre det mulig for alle med elbil å reise landet rundt, fortsetter hun.

- Det er verdt å merke seg at alle aktørene vi kontaktet langs ruten var positivt innstilt til å etablere ladestasjoner. Ladeutfordringen var kjent da flere, spesielt hotellene, allerede har hatt stor pågang fra gjester som etterspør lademuligheter. Sammen med Salto Ladestasjoner og Bellona har vi tatt fram en rimelig lavterskelløsning som enkelt kan oppgraderes til de løsningene Transnova etterspør i sin nasjonale strategi. Vi skulle gjerne rullet ut flere ladestasjoner før de store behovene melder seg i sommerferien, sier Frank Jaegtnes i Sønnico AS.
 
Transnova har nylig kommet med sin strategi for utbygging av ladeinfrastruktur i Norge, men har ikke valgt å ta med utbygging i Nord-Troms og Finnmark. Nord-Troms og Finnmark er da også deler av Norge, at ikke disse områdene inngår i Transnovas plan viser at det ikke er en nasjonal strategi, fastslår Frederic Hauge, som etterlyser større ambisjoner for videreutvikling av infrastruktur.  Selv vil han anbefale alle elbileiere å ta turen nordover i sommer og nyte den vakre nordnorske naturen.
 
Innen få dager vil korridoren ha fem fullverdige 22kW ladestasjoner og tre ladestasjoner med 7,4kW. Sistnevnte vil kunne oppgraderes til 22kW ved hjelp av ettermontert trafoløsning.
scneider electric logo
Jordfeilvern klasse B (RCCB-B)  ble levert av Schneider Electric